Wykonanie

Przypadkiem stałam się posiadaczem
żeberek więc trzeba było z nich coś wymyślić. Z podróży do Grecji przywiozłam kiedyś
przyprawę barbecue i akurat w tym daniu znalazła swoje zastosowanie.10
żeberek2 łyżki
musztardy6 łyżek
ketchupupół łyżeczki
pieprzu cayennełyżeczka
czosnku granulowanego2 łyżki
przyprawy barbecue (opcjonalnie)
Żeberka dzielimy na pojedyńcze kości.
Musztardę mieszamy z
ketchupem,
czosnkiem i
pieprzem. Nacieramy
żeberka i odstawiamy na 3 godziny. Po tym czasie pieczemy je w worku lub przykryte szczelnie folią aluminiową w temperaturze 180C przez 2,5 godz. Ja podałam je z puree ziemniaczanym (wersja obiadowa) ale wydaje mi się, że najlepiej smakowałyby z zapiekanymi ziemniaczkami.Smacznego!Powiązane wpisy:Canelloni