Wykonanie
Świąteczny deser last minute :) Mega prosty i szybki w przygotowaniu przekładaniec na bazie pierniczków i
twarogu. Smakuje obłędnie :) To także idealny pomysł na wykorzystanie nadmiaru domowych pierniczków. Polecam serdecznie.Przy okazji życzę wszystkim zdrowych, spokojnych i smacznych świąt Bożego Narodzenia.

Składniki:ok. 300-400 g pierniczków6-8 łyżek
likieru Amaretto1 kg gładkiego, mielonego
twarogu (z wiaderka)

ok. 1 szkl.
cukru pudru1,5 łyżeczki
przyprawy do piernikaPrzygotowanie:W misie miksera utrzeć
ser z
cukrem pudrem (
cukier dosypywać stopniowo i spróbować czy masa jest wystarczająco słodka, ewentualnie zmniejszyć lub zwiększyć ilość
cukru) i
przyprawą do piernika. Masę podzielić na 2 części.Pierniki połamać i podzielić na 2 części. Na dnie szklanego naczynia o średnicy 17 cm (lub w kilku pucharkach) ułożyć pierwszą część pierników i skropić je
likierem Amaretto. Następnie pokryć je masą
serową. Powtórzyć czynność z drugą warstwą. Na wierzchu ułożyć kilka pierniczków.