Wykonanie
W związku ze zbliżającymi się Świętami i Nowym Rokiem stwierdziłyśmy, że należy zwiększyć częstotliwość dodawania postów na bloga. Okres poszukiwania świątecznych i sylwestrowych inspiracji osiąga swoje apogeum, a my - ekipa bloga TAKE IT TASTY - chcemy sprostać Waszym oczekiwaniom. W związku z tym dziś przepis na coś bardzo
dziwnego i bardzo smacznego -
banany z
boczkiem i
musztardą prosto ze
słonecznej Portugalii. W sam raz na sylwestrową przekąskę!
BANANY Z
BOCZKIEMSkładniki:1
banan3 plastry
wędzonego boczkumusztardaBanana kroimy w 2,5 cm kawałki, smarujemy
musztardą i zawijamy w
boczek, spinamy wykałaczką. Wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy około 20 minut, aż
boczek będzie chrupiący. Podajemy gorące.P.S. Wykałaczki warto wcześniej zanurzyć w wodzie, aby się nie spaliły.