Wykonanie
Pieczony
schab nacinany i przekładany
pomidorami,
cebulą i
serem żółtym. Dzięki temu
mięso wychodzi soczyste i aromatyczne.

SKŁADNIKI:ok 1,20 kg
schabuulubiona
przyprawa do mięs2
pomidory2
cebulekilka plastrów
żołtego sera (ok 15 dag)3-4 łyżki
musztardy1.
Schab ponacinać od góry tworząc kieszonki, ale nie nacinając plastrów do końca. Natrzeć
przyprawami.2.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w plastry.
Cebule pokroić w piórka.3. W każdą kieszonkę nałożyć 1 łyżeczkę
musztardy, rozsmarować. Włożyć po 2 plastry
pomidora, plaster
żółtego sera i kilka piórek
cebuli. Tak przygotowany
schab mocno ścisnąć, żeby wszystko się skleiło i stworzyło zwartą całość.

4.
Schab przełożyć do rękawa do pieczenia, zawiązać i piec ok 2 godziny w 180*C. 30 minut przed końcem można rozciąć folię, żeby
mięsko się przyrumieniło z wierzchu.Pod awać z ulubionym sosem .


Inspiracja: Allrecipes