Wykonanie

W dzisiejszym
poście zapraszam Was po przepis na przepyszne
malinowe bezy, środku pyszne ciągnące, na zewnątrz zaś chrupiące i przypieczone. Dodanie odrobiny
malinowego syropu daje niesamowite wrażenia smakowe.Składniki na około 6 bez:2 duże
białka100 gram drobnego
cukru do wypiekówłyżeczka
soku z cytryny2 łyżki
soku malinowegoszczypta
soli
Białka ubijamy z
cukrem,
solą dodajemy
sok z cytryny. Ważne, żeby masa była puszysta, lecz nie za sztywna.

Do tak przygotowanej piany dodajemy jedną łyżkę
syropu malinowego.

Delikatnie mieszamy łyżką, tak aby piana nie opadła.
Bezy formujemy łyżką spłaszczając je przy nakładaniu na papier do pieczenia.Pozostałym
sosem malinowym malujemy "wzorki na bezach" przy pomocy patyczka do pieczenia.
Bezy pieczemy w 150 °C przez około 45-50 minut. Czas dostosujcie do własnych preferencji. Jeśli lubicie bardziej wypieczone i chrupiące, pieczcie je dłużej.

Smacznego! :)Odwiedź Nas na: