Wykonanie
            
Patent na różowe 
jajka na twardo dostałam od koleżanki z Liverpoolu, którą serdecznie pozdrawiam (bidula ma złamaną nogę i jest uziemiona).Takie kolorowe 
jajka będą pięknie wyglądać na wielkanocnym 
stole :).Instrukcja jest troszkę na oko, ponieważ czas moczenia 
jajek i ilość koncentratu buraczanego zależy od subiektywnych preferencji. Im dłużej 
jajka będą w płynie, tym różowy kolor będzie intensywniejszy i jego warstwa będzie grubsza.Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres 
[email protected]. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło).Składniki:
jajka ugotowane na twardo (zimne i obrane ze skorupek)koncentrat z 
burakówwodaWykonanie:1. Do pojemnika wlej koncentrat (tak z 10 łyżek na 2-3 szklanki 
wody). Rozcieńcz go 
wodą.2. Włóż 
jajka (płyn ma je zakrywać ).3. Po kilku-kilkunastu minutach wyjmij 
jajka.

4. Przełóż je na talerz.5. Przed podaniem przekrój je wzdłuż lub za pomocą noża o trójkątnej końcówce ostrza stwórz z nich "kwiatki".


:)