Wykonanie
W tym miesiącu dostałam do przetestowania od aledobre.pl stolnicę, matę silikonową
marki Kaiser o wymiarach 40x30cm. Bardzo się ucieszyłam, bo nie miałam stolnicy, a czyszczenie blatów po wałkowanych cieście jest bardzo uciążliwe :)
Matę silikonową można używać do pieczenia, mrożenia i w mikrofalówce. Posiada nieprzywierająca powłoką, co się sprawdziło-zarówna
ciasteczka jak i pizza bez problemu odeszły od maty. Jest elastyczna, dzięki
czemu możemy łatwo przechowywać ją zwiniętą w szafce. Wytrzymuje do temp. 250st.C oraz do -40st.C. Można ją myć w zmywarce. Jest odporna na działanie kwaśnych
owoców. Rozmiar maty jest idealny do mojego piekarnika. Do maty nie trzeba używać podsypywania
mąki - jednak mój wiekowy wałek tego wymagał. Podczas wałkowania mata się nie ślizga, bardzo dobrze trzyma się blatu.Jedyny minus, a w zasadzie kwestia przyzwyczajenia - trzeba pamiętać, że ciężko jest przenosić samemu matę z
ciasteczkami na blachę. Najlepiej pierw nałożyć matę na blachę, a
potem ciasteczka nakładać.Bardzo przydatna rzecz - polecam, kupić możecie tutaj klik .