Wykonanie
Sernik w wersji mini z dodatkiem ukochanych przez dużych i mały
ciasteczek Oreo (lub tych z Lidla Neo). Bardzo fajna alternatywa dla znanych wszystkim babeczek. Mini serniczki świetnie sprawdzą się na imprezach ze szwedzkim stołem lub „candy barem”. Te upiekłam na 30 urodziny mojej przyjaciółki i to był strzał w dziesiątkę :).
Print RecipeDanie DeseryKuchnia PolskaPorcje Czas przygotowania20 porcji 20 minutCzas gotowania Passive
Time30 minut 4 godzinyPorcje Czas przygotowania20 porcji 20 minutCzas gotowania Passive
Time30 minut 4 godziny
Mini serniczki z oreoPrint RecipeDanie DeseryKuchnia PolskaPorcje Czas przygotowania20 porcji 20 minutCzas gotowania Passive
Time30 minut 4 godzinyPorcje Czas przygotowania20 porcji 20 minutCzas gotowania Passive
Time30 minut 4 godzinySkładniki30 szt.
ciastek np. Oreo500 g
twarogu(trzykrotnie mielony)1/2 szklanki
cukru1/2 szklanki
śmietnay 18%2 szt.
jajek(całe +
białko)1 łyżeczka
mąki ziemniaczanej1 łyżeczka pasty waniliowejPorcje: porcjiSposób przygotowaniaPiekarnik nagrzać do 160 stopni C. 20 papilotek wyłożyć 20
ciastkami. Pozostałe 10
ciasteczek rozkruszyć.Wszystkie składniki poza
ciastkami wymieszać delikatnie (na niskich obrotach miksera) do połączenia w jednolitą masę. Na koniec dodać
ciastka i delikatnie wymieszać łyżką.Masę
serową nałożyć do przygotowanych wcześniej papilotek. Serniczki wstawić do piekarnika i piec około 25 - 30 minut. Po upieczeniu serniczki wystudzić i wstawić do lodówki na około 4 godziny.Share this Recipe