Wykonanie
Wielkimi krokami zbliżają się walentynki. Mój ukochany kocha
czekoladę więc postanowiłam mu okazać swoje uczucie na
czekoladowo :).
Czekoladowe serduszka nie są trudne do wykonania. Problematyczne może być
pokrycie babeczek
czekoladą. Można się słodko ubrudzić :), ale warto bo to całkiem fajna zabawa.Przepis na ciasto
czekoladowe znajdziecie TUTAJ

Print RecipeDanie DeseryPorcje Czas przygotowania15 porcji 1 godzinaCzas gotowania Passive
Time20 minut 3 godzinyPorcje Czas przygotowania15 porcji 1 godzinaCzas gotowania Passive
Time20 minut 3 godziny
Czekoladowe serduszka na walentynkiPrint RecipeDanie DeseryPorcje Czas przygotowania15 porcji 1 godzinaCzas gotowania Passive
Time20 minut 3 godzinyPorcje Czas przygotowania15 porcji 1 godzinaCzas gotowania Passive
Time20 minut 3 godzinySkładniki12 szt. muffinów
czekoladowych(lub murzynek)250 g
mascarpone120 g nutelli(lub innego
kremu czekoladowego)250 g
czekolady(
mlecznej lub gorzkiej)1 łyżka
olejuPorcje: porcjiSposób przygotowaniaBabeczki rozdrobnić (np. za pomocą blendera). Dodać
mascarpone oraz nutellę i wymieszać aż powstanie masa plastyczna podobna do plasteliny.Powstałym
ciastem wypełnić foremki (najlepiej silikonowe) i wstawić na minimum godzinę do lodówki.Tuż przed wyjęciem foremek z
ciastem z lodówki rozpuścić
czekoladę z dodatkiem
oleju na parze
wodne.Częścią rozpuszczonej
czekolady pokryć najpierw spód babeczek i wstawić do lodówki aby
czekolada zastygła. Następnie rozpuszczoną
czekoladą pokryć górę i boki babeczek. Udekorować np. kandyzowaną
wiśnią lub
czereśnią.Pokryte
czekoladą babeczki wstawić do lodówki na minimum 2 godziny (aż
czekolada stwardnieje).Share this Recipe