Wykonanie
Te
ciasteczka to idealna alternatywa dla mało zdrowych
chipsów czy innych kupnych przegryzek. Świetnie sprawdzają się na przyjęcia. Super szybkie w przygotowaniu i mega smaczne. Jeśli używamy malaksera ich zrobienie zajmuje nie więcej niż 10 minut. Sprawdzą się na imprezy last minute.Wg mojego
męża idealne do zimnego
piwa.
Print RecipeDanie PrzekąskiKuchnia WłoskaPorcje50
ciastekPorcje50
ciastekCiasteczka z
parmezanemPrint RecipeDanie PrzekąskiKuchnia WłoskaPorcje50
ciastekPorcje50
ciastekSkładniki1 szklanka
mąki3/4 szklanki tartego
parmezanu100 g
masła(miękkiego)1 szt.
jajkaPorcje:
ciastekSposób przygotowaniaWszystkie składniki wrzucić do malaksera i miksować do uzyskania zbitego ciasta.Jeśli stosujemy metodę ręczną to wszystkie sypkie składniki wrzucić do miski, dodać pokrojone
masło i krótko wyrabiać palcami do uzyskania kruszonki. Dodać
jajko i wyrobić ciasto.Ciasto podzielić na 2 części i stworzyć wałeczki o średnicy
monety pięciozłotowej. Zawinąć w folię spożywczą i odstawić na 45 do lodówki.Rozgrzać piekarnik do 175 stopni. Ciasto wyjąć i pokroić w krążki o grubości około 5 mm. Ułożyć na blasze zostawiając odstępy.
Ciastka piec 15- 20 minut do lekkiego uzyskania złotego koloru. Ostudzić. Podawać samodzielnie lub z domowymi pastamiShare this Recipe