ßßß
Print RecipeDanie PrzekąskiKuchnia WłoskaPorcje50 ciastekPorcje50 ciastek
Ciasteczka z parmezanemPrint RecipeDanie PrzekąskiKuchnia WłoskaPorcje50 ciastekPorcje50 ciastekSkładniki1 szklanka mąki3/4 szklanki tartego parmezanu100 g masła(miękkiego)1 szt. jajkaPorcje: ciastekSposób przygotowaniaWszystkie składniki wrzucić do malaksera i miksować do uzyskania zbitego ciasta.Jeśli stosujemy metodę ręczną to wszystkie sypkie składniki wrzucić do miski, dodać pokrojone masło i krótko wyrabiać palcami do uzyskania kruszonki. Dodać jajko i wyrobić ciasto.Ciasto podzielić na 2 części i stworzyć wałeczki o średnicy monety pięciozłotowej. Zawinąć w folię spożywczą i odstawić na 45 do lodówki.Rozgrzać piekarnik do 175 stopni. Ciasto wyjąć i pokroić w krążki o grubości około 5 mm. Ułożyć na blasze zostawiając odstępy.Ciastka piec 15- 20 minut do lekkiego uzyskania złotego koloru. Ostudzić. Podawać samodzielnie lub z domowymi pastamiShare this Recipe