ßßß
Składniki:2 łyżki nasion chia165 ml mleczka kokosowego light1/2 łyżeczki miodu (u mnie nektarowo-spadziowy)1 średni bananokoło 1 1/2 łyżki mrożonych jagód2 czubate łyżeczki ziarenek "Migdałowy Przylądek"* jagody można zastąpić innymi owocami; ja zawsze posiadam w zamrażarce spory zapas letnich owocówPrzygotowanie:Do pucharka lub innego naczynia wlewamy mleczko kokosowe, dodajemy 2 łyżki nasionek chia i pół łyżeczki miodu. Wszystko razem przez chwilę dokładnie mieszamy. Następnie wstawiamy do lodówki. Ja swój pucharek przygotowuję albo z samego rana, wówczas mogę się nim zajadać w formie deseru po obiedzie lub na kolację. Taki pucharek chia można również przygotować wieczorem i zjeść do na śniadanie. Pucharek powinien być w lodówce minimum 3 godziny.Gdy nasze nasionka odpowiednio napęcznieją przygotowujemy mus owocowy. Do misy blendera przekładamy obranego i pokrojonego banana oraz zamrożone jagody (jagód nie trzeba rozmrażać). Miksujemy na gładki mus.Owocowy mus kładziemy ostrożnie łyżką na kokosowe chia. Całość po wierzchu posypujemy migdałową mieszanką ziarenek.Podajemy. Jemy w "warstwach" lub mieszamy całość łyżeczką.
Smacznego