ßßß
1 galaretka Winary o smaku jagodowym1 łyżeczka żelatynyok 15 pianek MarshmallowGalaretkę i żelatynę rozpuścić w 1 szklance wrzątku i dokładnie rozpuścić.Pianki pokroić na jak najmniejsze kawałki, im mniejsze będą tym szybciej nam się rozpuszczą. Gdy galaretka będzie miała ok 50-60 stopni dodać pianki i ubijać mikserem lub trzepaczką do całkowitego rozpuszczenia pianek. Jeżeli galaretka będzie za gorąca to nie uzyskamy dwóch warstw, gdyż oba produkty połączą nam się w jedną masę.Gotową galaretkę wylać na prostokątny płaski talerz lub miskę o wymiarach ok 15 x 20 cm i wstawić do lodówki. Aby galaretka lepiej nam się potem odkleiła, talerz należy delikatnie wysmarować masłem.Galaretka powinna osiąść na dnie a pianka wypłynie na wierz i w takiej postaci zastygną.Zastygniętą galaretkę wykładamy z talerzyka, a raczej delikatnie odklejamy, zwijamy w rulon i kroimy nożem lub nitką.