Wykonanie
Zbliżający się Dzień Dziecka może być pretekstem do przygotowania szczególnie pysznych łakoci.
Galaretki i pianki typu Marshmallow połączone w kąpieli
wodnej, łączą się ze sobą ale nadal tworzą dwie osobne warstwy i kolory. Z tego duetu można wyczarować nie jeden kolorowy deser.

1
galaretka Winary o smaku
jagodowym1 łyżeczka
żelatynyok 15 pianek Marshmallow
Galaretkę i
żelatynę rozpuścić w 1 szklance wrzątku i dokładnie rozpuścić.Pianki pokroić na jak najmniejsze kawałki, im mniejsze będą tym szybciej nam się rozpuszczą. Gdy
galaretka będzie miała ok 50-60 stopni dodać pianki i ubijać mikserem lub trzepaczką do całkowitego rozpuszczenia pianek. Jeżeli
galaretka będzie za gorąca to nie uzyskamy dwóch warstw, gdyż oba produkty połączą nam się w jedną masę.Gotową
galaretkę wylać na prostokątny płaski talerz lub miskę o wymiarach ok 15 x 20 cm i wstawić do lodówki. Aby
galaretka lepiej nam się
potem odkleiła, talerz należy delikatnie wysmarować
masłem.
Galaretka powinna osiąść na dnie a pianka wypłynie na wierz i w takiej postaci zastygną.Zastygniętą
galaretkę wykładamy z talerzyka, a raczej delikatnie odklejamy, zwijamy w rulon i kroimy nożem lub nitką.