Wykonanie
To naprawdę jest najprostszy deser pod słońcem! Do zrobienia w maksymalnie 10 minut - słodki, pyszny, letni. Można do niego dodać właściwie każdy rodzaj
owoców i z każdymi smakuje wybornie!Nie wierzę, że jest osoba, która byłaby w stanie zepsuć ten deser ;)Spróbujcie koniecznie :)

Składniki (dla 2 osób):2 duże
bezy lub 4-5 małych200 ml
śmietany kremówkigarść
owoców: u mnie
jagody i
poziomkiŚmietanę ubijamy. Polecam bez dodawania dodatkowego
cukru -
bezy same w sobie są na tyle słodkie, że dodanie jeszcze
cukru do
śmietany sprawi, że się przesłodzimy.
Bezy kruszymy na mniejsze kawałki.W naczyniach układamy warstwami:
śmietanę,
owoce, pokruszone
bezy,
śmietanę, pokruszone
bezy,
owoce.Podajemy od razu.Smacznego ;)Aaaa, dawno o tym nie
pisałam, ale będzie mi bardzo miło, jeśli zaznaczycie, że lubicie stronę Ewa Kuchennie na facebooku : KLIKSerdecznie dziękuję :)



