Wykonanie
Czas zacząć przygotowywanie słodkości na Halloween ,
bezy dzieci uwielbiają a ozdobione
mleczną czekoladą duszki bardzo smakują.
SKŁADNIKI:3
białka jajka kurzego200 gram
cukrukilka kostek
czekolady mlecznej1 łyżeczka
mlekaPRZYGOTOWANIE :
Białka ubijamy na sztywno,dodajemy
cukier,dalej ubijamy mikserem do uzyskania gładkiej masy.Pianę nałożyć do woreczka,odciąć róg i wyciskać na papier do pieczenia,dowolne kształty duszków.Pieczemy w temperaturze 90 * C,przy lekko uchylonych drzwiczkach,około jednej godziny.Gdy będą gotowe,lekko podpieczone,suszymy je w ciepłym miejscu około 1-2 godzin.
Czekoladę podgrzewamy z
mlekiem w mikrofalówce,mieszamy aż ładnie się rozpuści.Pędzelkiem malujemy nasze duszki.Najlepiej tą czynność zostawiamy naszym pociechą,będą miały słodki ubaw :)