ßßß
 
            
         SKŁADNIKI:- 1 duży brokuł- 1 opakowanie suszonej żurawiny (ok. 100 g)- 1 opakowanie płatków migdałowych (ok. 50 g)- kartonik sera feta (najlepiej o obniżonej zawartości tłuszczu)- 2-3 ząbki czosnku- 1/3 szklanki oliwy z oliwek dobrej jakościPRZYGOTOWANIE:Czosnek przeciskamy do szklanki i mieszamy z oliwą. Tak przygotowany sos zostawiamy na pół godziny by się "przegryzł".W tym czasie brokuła myjemy, dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy w osolonej wodzie na al dente (ważne by warzywo nie zostało rozgotowane). Ugotowanego brokuła przekładamy do miski i mieszamy z czosnkową oliwą.Na suchej patelni prażymy płatki migdałowe na złocisty kolor, a ser feta kroimy w centymetrową kostkę. Wszystkie składniki sałatki delikatnie mieszamy i już :) Smacznego!
SKŁADNIKI:- 1 duży brokuł- 1 opakowanie suszonej żurawiny (ok. 100 g)- 1 opakowanie płatków migdałowych (ok. 50 g)- kartonik sera feta (najlepiej o obniżonej zawartości tłuszczu)- 2-3 ząbki czosnku- 1/3 szklanki oliwy z oliwek dobrej jakościPRZYGOTOWANIE:Czosnek przeciskamy do szklanki i mieszamy z oliwą. Tak przygotowany sos zostawiamy na pół godziny by się "przegryzł".W tym czasie brokuła myjemy, dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy w osolonej wodzie na al dente (ważne by warzywo nie zostało rozgotowane). Ugotowanego brokuła przekładamy do miski i mieszamy z czosnkową oliwą.Na suchej patelni prażymy płatki migdałowe na złocisty kolor, a ser feta kroimy w centymetrową kostkę. Wszystkie składniki sałatki delikatnie mieszamy i już :) Smacznego!