Wykonanie
Co roku robię kilka słoików z
jabłkami, a z tego przepisu korzystam już po raz kolejny. Chciałam urozmaicić ten przepis więc dodałam kilka składników. Wyszły przepyszne! Takie
jabłka nadają się idealnie do szarlotek lub słodkich naleśników.

Składniki:
jabłkacukierkandyzowana
skórka pomarańczowakilka
goździkówcukier waniliowySposób przygotowania:1.
Jabłka obrać ze skórki, pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Prażyć na wolnym ogniu. Można wlać odrobinę
wody by się nie przypalały.2. Do
jabłek dodać
cukier,
cukier waniliowy,
skórkę pomarańczową i kilka
goździków.3. Gorące
jabłka przekładać do słoików, odwrócić do góry dnem i pozostawić tak do całkowitego ostygnięcia.4. Słoiczki można zapasteryzować,choć ja nie pasteryzuję.SMACZNEGO :)