Wykonanie

Takie faszerowane jajeczka to szybka przekąska-przystawka imprezowa a jednocześnie doskonała propozycja na śniadanie wielkanocne. Ja osobiście nie przepadam za typową pastą z
tuńczyka wymieszaną z tylko
żółtkiem, więc swoją pastę postanowiłam nieco urozmaicić i dodałam do niej maleńkiego
korniszona i łyżeczkę
keczupu.... niby nic a zmienia smak. Wyszło naprawdę smacznie...Polecam spróbować :)Składniki- 6
jajek ugotowanych na twardo- puszka rozdrobnionego
tuńczyka w sosie własnym- 1 malutki
korniszon ( może być
ogórek konserwowy )- 1 łyżka
majonezu- 1 łyżeczka
keczupu ( pikantny lub łagodny w/g gustu)- sol,
pieprzWykonanieUgotowane i obrane ze skorupki
jajka przecinam wzdłuż na połówki, ostrożnie wyjmuję
żółtka. Do
żółtek dodaję odsączonego z zalewy
tuńczyka, łyżkę
majonezu, łyżeczkę
keczupu,
sól i
pieprz. Całość ucieram bardzo dokładnie na jednolitą masę. Następnie do powstałej pasty dodaję bardzo drobniutko pokrojonego
korniszona. Jeszcze raz wszystko mieszam i powstałym farszem nadziewam
białka jajek.Smacznego :)