Wykonanie

Witam wiosennie :) Dziś mija rok od kiedy postanowiłam spełnić swoje marzenia i pisać tego oto właśnie bloga. Pierwszy dzień wiosny i pierwsza rocznica :) Chciałam podziękować wszystkim czytelnikom za wspaniałe komentarze i opinie, za wszystkie polubienia i odwiedziny, sprawia mi to dużą radość i mobilizuje do dalszej pracy. Na tą okazje zapraszam na pyszne ciasto
herbatnikowe z fajnie dobranymi masami... Polecam :)Składniki ( na blaszkę 20x35 cm )- 4 paczki
herbatników- 1 paczka
krakersów- 2 budynie
waniliowe- 1 kostka
masła- 1 puszka masy krówkowej- 1 słoiczek
powideł śliwkowych- 0.5 litra
śmietanki 30 %- 1 łyżka
mleka w proszku- 1 łyżka
cukru pudru- 0.5 litra
mleka-
płatki migdałoweWykonanieNa do blaszki wykładam folię spożywczą na nią układam warstwę
herbatników. Na
mleku gotuję budynie, gdy przestygną ucieram je stopniowo z
masłem. Powstałą masą smaruję
herbatniki. Następnie układam drugą warstwę
herbatników, która smaruję lekko podgrzaną masą
krówkową. Na masę
krówkową nakładam
krakersy, które następnie smaruję powidłami. Ubijam
śmietankę z
mlekiem w proszku i
cukrem pudrem .Przekładam na powidła. Całość posypuję uprażonymi
płatkami migdałowymi.Ciasto wkładam na minimum dwie godziny do lodówki.Smacznego :)

* przepis podejrzałam w programie Ewy Wachowiczdelikatnie zmodyfikowałam dla własnych potrzeb :)