ßßß Cookit - przepis na Ciasto na zimno na herbatnikach z masą krówkową i bitą śmietaną.

Ciasto na zimno na herbatnikach z masą krówkową i bitą śmietaną.

nazwa

Wykonanie

Witam wiosennie :) Dziś mija rok od kiedy postanowiłam spełnić swoje marzenia i pisać tego oto właśnie bloga. Pierwszy dzień wiosny i pierwsza rocznica :) Chciałam podziękować wszystkim czytelnikom za wspaniałe komentarze i opinie, za wszystkie polubienia i odwiedziny, sprawia mi to dużą radość i mobilizuje do dalszej pracy. Na tą okazje zapraszam na pyszne ciasto herbatnikowe z fajnie dobranymi masami... Polecam :)
Składniki ( na blaszkę 20x35 cm )
- 4 paczki herbatników
- 1 paczka krakersów
- 2 budynie waniliowe
- 1 kostka masła
- 1 puszka masy krówkowej
- 1 słoiczek powideł śliwkowych
- 0.5 litra śmietanki 30 %
- 1 łyżka mleka w proszku
- 1 łyżka cukru pudru
- 0.5 litra mleka
- płatki migdałowe
Wykonanie
Na do blaszki wykładam folię spożywczą na nią układam warstwę herbatników. Na mleku gotuję budynie, gdy przestygną ucieram je stopniowo z masłem. Powstałą masą smaruję herbatniki. Następnie układam drugą warstwę herbatników, która smaruję lekko podgrzaną masą krówkową. Na masę krówkową nakładam krakersy, które następnie smaruję powidłami. Ubijam śmietankę z mlekiem w proszku i cukrem pudrem .Przekładam na powidła. Całość posypuję uprażonymi płatkami migdałowymi.
Ciasto wkładam na minimum dwie godziny do lodówki.
Smacznego :)
* przepis podejrzałam w programie Ewy Wachowicz
delikatnie zmodyfikowałam dla własnych potrzeb :)
Źródło:http://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2015/03/ciasto-na-zimno-na-herbatnikach-z-masa.html