ßßß Cookit - przepis na Figi z kozim serem na francuskim cieście

Figi z kozim serem na francuskim cieście

nazwa

Wykonanie

Przystawka i deser. Owoce, ser, miód i ciasto.
Zapraszam.
Składniki:
około 400 g świeżych fig
1 kozi ser Président (rolada i jeden z moich ulubionych)
1 ciasto francuskie
miód kwiatowy
1 garść uprażonych migdałów
Wykonanie:
Wyłożyć ciasto na formę, poprzekłuwać widelcem, włożyć do pieca rozgrzanego do 200 stopni na 10-15 minut (dobrze jest wyłożyć ciężkimi kamyczkami na papierze do pieczenia, albo może to być suszona fasola?). Figi dobrze opłukać, odkroić czubki, a następnie przekroić w krążki, ser kozi również w krążki. Dno podpieczonego ciasta wysmarować miodem, następnie ułożyć na przemian figi z serem. Piec kolejne 10-15 minut (w zależności od pieca, ciągle pod okiem). Po upieczeniu posypać uprażonymi migdałami i udekorować liśćmi świeżej mięty. (Można jeszcze polać miodem, przecież to nie grzech przed upieczeniem jak i po. Tak na marginesie *_*).
Smacznego.
Źródło:http://wino-francja-kuchnia.blogspot.com/2014/09/figi-z-kozim-serem-na-francuskim-ciescie.html