Wykonanie

Przystawka i deser.
Owoce,
ser,
miód i ciasto.Zapraszam.Składniki:około 400 g świeżych fig1
kozi ser Président (rolada i jeden z moich ulubionych)1
ciasto francuskiemiód kwiatowy1 garść uprażonych
migdałówWykonanie:Wyłożyć ciasto na formę, poprzekłuwać widelcem, włożyć do pieca rozgrzanego do 200 stopni na 10-15 minut (dobrze jest wyłożyć ciężkimi kamyczkami na papierze do pieczenia, albo może to być suszona fasola?).
Figi dobrze opłukać, odkroić czubki, a następnie przekroić w krążki,
ser kozi również w krążki. Dno podpieczonego ciasta wysmarować
miodem, następnie ułożyć na przemian
figi z
serem. Piec kolejne 10-15 minut (w zależności od pieca, ciągle pod
okiem). Po upieczeniu posypać uprażonymi
migdałami i udekorować liśćmi świeżej
mięty. (Można jeszcze polać
miodem, przecież to nie grzech przed upieczeniem jak i po. Tak na marginesie *_*).



Smacznego.