ßßß
Składniki (na 8-9 dużych ciastek):papka owsiana, która pozostała z wyrobu domowego mleka owsianego (opcjonalnie)1 duży, dojrzały bananok. pół szklanki płatków owsianychulubione dodatki, np. suszone owoce, pestki słonecznika, posiekana czekolada (u mnie: garstka żurawiny, garstka pestek słonecznika, 3 kostki posiekanej gorzkiej czekolady)Przygotowanie:1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C.
2. Banana rozgnieść w miseczce widelcem, dodać płatki owsiane, papkę owsianą (jeśli nie mamy - zwiększyć ilość płatków owsianych) i ulubione dodatki. Jeśli ciasto jest zbyt luźne - dodać więcej płatków owsianych. Wszystko dokładnie wymieszać.3. Z przygotowanego ciasta formować w dłoni kulki, spłaszczyć je i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 20 minut.