Wykonanie
Pogoda w ten weekend nie rozpieszcza, więc na poprawę humoru proponuję błyskawiczny, obłędnie
czekoladowy deser - chocopots. Pod chrupką zewnętrzną warstwą kryje się przepyszny, płynny,
czekoladowy środek. Mniam :)Jeśli macie mniejsze kokilki (o śr. 8 cm i wys. 4 cm) deser można przygotować z połowy porcji - wyjdą 4 smakowite chocopots.

Składniki (na 5 kokilek o śr. 10 cm i wys. 6 cm):1 kostka
masła (200 g)1 tabliczka
gorzkiej czekolady (100 g)1 tabliczka
mlecznej czekolady (100 g)

4
jajka1 szklanka
cukru pudru6 łyżek
mąkiPrzygotowanie:1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 ° C.2. Kokilki wysmarować tłuszczem.3.
Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić razem z
masłem w rondelku. Odstawić do wystygnięcia.

4. W misie miksera utrzeć
jajka z
cukrem pudrem do białości, dodać
mąkę i dokładnie zmiksować.5. Następnie dodać rozpuszczone
masło z
czekoladą, jeszcze raz dokładnie wszystko wymieszać.6. Ciasto rozlać do kokilek. Piec przez 20 min (w mniejszych kokilkach krócej, by zachować płynny środek).7. Wyjąć z piekarnika i odstawić na 10 minut do przestygnięcia. Podawać jeszcze ciepłe.Źródło/ Inspiracja: chocolatechocolateandmore.com