Wykonanie
Dostałam od Teściowej mnóstwo
owoców, w tym przepyszne, soczyste
pomarańcze. Przyszedł mi do głowy pomysł jak je wykorzystać.
Pomarańczki maczane w gorzkiej
czekoladzie ze szczyptą
soli morskiej, to mała, słodka przekąska, na którą skusi się prawie każdy :) Bardzo szybka do zrobienia, efektownie wyglądająca i przede wszystkim pyszna! Uwielbiam połączenie
czekolady i
owoców, mam nadzieję, że Wam też przypadnie do gustu.Przy okazji przypominam o profilu Kuchni Elexis na Instagramie, ostatnio dzieje się tam naprawdę dużo!
Potrzebujemy:
pomarańczkigorzką czekoladęsól morskąPomarańczki obieramy i dzielimy na kawałki.
Gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli
wodnej, lub tak jak ja to zrobiłam - w mikrofali (wstawiam w miseczce połamaną
czekoladę - najpierw 20 sekund, wyjmuję i mieszam i kolejne 20 sekund, tak kilka
razy aż całkowicie się rozpuści).
Pomarańcze maczamy w rozpuszczonej
czekoladzie i posypujemy kilkoma ziarenkami
soli morskiej. Odstawiamy do ostygnięcia (najlepiej do lodówki).Smacznego!