Wykonanie
Chipsy z
jarmużu to dobry kompan filmowych wieczorów. Lekkie, proste i szybkie do przygotowania. Nadają się na poobiednią przekąskę lub imprezową przystawkę. Jak wszystkie chrupiące specjały - wciągają. Możecie dodać do nich
ser,
sól,
oliwę,
czosnek lub
słodką paprykę - połączenie smaków nada im właściwego charakteru. Należy bardzo uważać, żeby ich nie spalić - bo zyskują wtedy gorycz, która niekoniecznie musi wszystkim smakować.***Kale
chipsKale
chips are a good film eveningscompanion. Light, easy and quick to prepare. They are suitable for after-dinner snack or party appetizer. Like all crunchy specialties - you can't stop eating them. You can add cheese, salt,
olive oil, garlic or sweet peppers - the combination of flavors will give them the proper character. Be
very careful not to burn them - because then they
gain bitterness, which is not necessarily
very tastefull.


czas przygotowania: 10 minutCzego potrzebujesz?ok 4-5 umytych i wysuszonych liści
jarmużu (muszą być całkowicie suche!)1 łyżka
oliwydowolne dodatki:
sól,
czosnek,
ser,
płatki drożdżowe, etcCo teraz?1. Porwij liście na mniejsze kawałki i ułóż w zamykanym pojemniku.2. Dodaj
oliwę i dodatki. Wszystko dokładnie wymieszaj.3. Rozłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz ok. 10 minut w temp. 180 C.


Kale
chipspreparation
time: 10 minutesWhat do you need?about 4-5 washed and dried leaves of kale (must be completely dry!)1 tablespoon
olive oilany additives: salt, garlic, cheese, yeast flakes, etc.What now?1 Tear leaves into small pieces and place in an airtight container.2 Add
olive oil and additives. Mix all thoroughly.3 Spread on a baking
tray lined with baking paper and bake for about 10 minutes at 180 C.