Wykonanie
Taki krem powstał pod wpływem chwili. Smaki nakierowały mnie na połączenie słodkiego
banana,
kakao i
masła orzechowego w delikatnym, kremowym zestawieniu dwóch ulubionych
serów -
ricotty oraz
serka naturalnego . Połączyłam wszystko ze sobą, tworząc dolną warstwę:
bananową z
masłem orzechowym i chrupiącymi kawałkami orzeszków oraz wierzchnią -
bananową z
kakao. Na koniec już tylko coś dla przełamania kremowej konsystencji, a trafiło na otrębuska .Jedyny minus tego śniadania...zbyt szybko się kończy!
bananowy kakaowo-
orzechowy krem z
ricotty oraz
serka naturalnego podany z otrębuskiem
banana cocoa-nutty cream from
ricotta and natural cream cheese served with
bran bar
Składniki:- 150 g
serka naturalnego- ok. 65-80g
ricotty- duży dojrzały
banan- opcjonalnie: coś do posłodzenia- łyżka
masła orzechowego crunchy- kopiasta łyżeczka
kakaoRicottę,
serek oraz
banana zmiksować blenderem. Następnie podzielić masę na dwie części. Do jednej dodać
kakao, a do drugiej
masło orzechowe. Nałożyć jedną warstwę*, a na to drugą i wstawić na noc do lodówki. Rano podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!*akurat warstwy trochę nierówno mi się ułożyły, jedna jest po prostu w środku drugiej~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Przyjemnego dnia! Z tego co słyszałam dobra pogoda nas nie opuszcza, więc niech humor też pogodny pozostanie :)Wszystko co się wydarzyło przyniosło jakąś naukę. A teraz ruszam na przód.B.Pawlikowska - Kalendarz 2014