Wykonanie
Nadszedł czas na błyskawiczne
ciastka francuskie. Czas przygotowania tego słodkiego poczęstunku zajmuję tylko 20 minut! Ten prosty sposób sprawdza się idealnie, gdy wpadają do nas goście z niespodziewaną wizytą lub gdy organizujemy spontaniczne domówki.Koszt: zależy od składników w wersji tylko z
dżemem ok.7zł


Porcje-1 blaszkaSkładniki:
ciasto francuskiemasło czekoladowedżem truskawkowy1. Rozwijamy
ciasto francuskie na papierze do pieczenia i kroimy je w kwadraty o wymiarach mniej więcej 3 centymetrów.2. Na połowę z wykrojonych części nakładamy nadzienie. Drugą połowę pozostawiamy bez nadzienia.3. Zlepiamy kawałki z nadzieniem z kawałkami bez nadzienia. Po czym nakłuwamy je kilkakrotnie małym widelczykiem.4. Całość wsadzamy na blaszce do piekarnika i pieczemy w temperaturze 220 stopni ok. 15 minut.Voilà gotowe!

Mamy nadzieję, że nasz pomysł na
ciastka ze słodkim nadzieniem umili Wam zimowe, ponure wieczory.