ßßß Cookit - przepis na Małe co nie co!

Małe co nie co!

nazwa

Wykonanie

Publikowałyśmy już przepis na słodko z ciastem francuskim w roli głównej. Teraz zatem czas na studencką przekąskę z .. parówką i serem! Można ją serwować na szybko i ciepło w trakcie imprezy:)
Trudność: łatwe
Czas: 30 min.
Koszt: ok.7 zł
Składniki:
ciasto francuskie
parówki / 1opak.
żółty ser
papryka jako przyprawa
1 . Rozwijamy ciasto francuskie na papierze do pieczenia .
2.Posypujemy je czerwoną papryką w proszku oraz startym żółtym serem.
3.Kładziemy kolejno parówki na cieście i odkrawamy prostokąt potrzebny do zawinięcia parówki. Zawinięte parówki kroimy na małe ok.3cm kawałki.
4.Parówki w cieście wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Wyjmujemy je po ok. 20 min. pieczenia.
Przekąskę można podawać z ketchupem:)
Źródło:http://studenckigarnuszek.blogspot.com/2011/12/mae-co-nie-co.html