Wykonanie

Jeżeli nie macie dobrej ręki do gotowania, lub zabrakło Wam czasu na zrobienie szarlotki, możecie wypróbować crumble. Zrobiłam je na dwa sposoby: wersja "light" oraz tradycyjnie. Deser przygotowuje się maksymalnie 30 min.//If you are a beginner in the kitchen or you don't have
time to prepare apple pie, you can try doing crumble with apples in ramekins. I did it in two ways: one version is "light" and the other is traditional. It takes max 30 minutes from beginning to the end. Crumble is best served with vanilla ice cream in my opinion ;)Składniki (na 2 porcje - kokilki)// Ingredients for 2 portions - 2 ramekins:2 średnie jabłka// 2 medium sized applesKruszonka (wersja 1)// Crumble topping - version one:3 łyżki
płatków owsianych// 3 spoons of rolled oats1 łyżka
mąki pszennej// 1 spoon of
flour1/2 łyżeczki cukru// 1/2 teaspoon of sugar1 łyżka
orzechów - włoskich, laskowych// 1 spoon of hazelnuts1 , 5 łyżki masła// 1 1/2 spoons of butterKruszonka (wersja 2)// Crumble topping - version two:2 łyżki mąki// 2 spoons of
flour1 łyżka masła// 1 spoon of butter1 łyżeczka cukru// 1 teaspoon of sugarPrzygotowanie:Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni (z termoobiegiem).Obrać i pokroić
jabłka w kostkę - nie za drobną.Nasmarować kokilki
masłem i wrzucić
jabłka.Wszystkie składniki kruszonki wymieszać. Musi być sypka - jak, np.
bułka tarta ;)Posypać
jabłka kruszonką i zapiec w piekarniku - na około 15 minut.Directions:Preheat the oven to 180 degrees Celsius.Peel and cube apples.Spread the ramekins with butter and add the chopped apples.To
make the crumble topping, mix all the ingredients in a bowl. Rub with your fingers.Add crumble on the top.Bake for about 15 minutes.Smacznego!! :DEnjoy your meal :D