ßßß
 
            
         źródło przepisu: pinkcake.blox.pl250 g płatków dzikiej róży cukrowej500 ml wody400 g cukru (pół na pół biały i brązowy)sok z połowy cytryny (lub pół łyżeczki kwasku cytrynowego)Wodę zagotować rozpuszczając w niej cukier. Wrzątkiem zalać płatki (umieszczone np. w słoiku), dodać sok z cytryny i zamknąć na kilka dni. Przecedzić przez gazę, przelać do wyparzonej butelki, przechowywać w lodówce.Smacznego!
źródło przepisu: pinkcake.blox.pl250 g płatków dzikiej róży cukrowej500 ml wody400 g cukru (pół na pół biały i brązowy)sok z połowy cytryny (lub pół łyżeczki kwasku cytrynowego)Wodę zagotować rozpuszczając w niej cukier. Wrzątkiem zalać płatki (umieszczone np. w słoiku), dodać sok z cytryny i zamknąć na kilka dni. Przecedzić przez gazę, przelać do wyparzonej butelki, przechowywać w lodówce.Smacznego!
 ***
***