Wykonanie

Do zrobienia tych
ciasteczek zabierałam się bardzo długo, sama nie wiem dlaczego, bo robi się je bardzo szybko. Pyszne
ciasteczka, które w ekspresowym tempie zjedliśmy.... polecamSkładniki:200 g
wiórków kokosowych60 g
masła150 g
cukru1 łyżka
mąki ziemniaczanej2
białkaszczypta
soliWykonanie:
Masło rozpuścić w garnku następnie dodajemy 100 g
cukru który rozpuszczamy z
masłem.Dodajemy wiórki i mieszamy do połączenia się wszystkich składników. Może wam się wydawać że masa jest za sucha... ale spokojnie tak ma być.
Białka z
solą ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania stopniowo dodajemy 50 g
cukru, a po chwili
mąkę ziemniaczaną. Chwilę jeszcze ubijamy.Pianę dodajemy do przestudzonej masy z wiórek. Delikatnie całość mieszamy.Wilgotnymi dłońmi lepimy kulki.
Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 180 C ok. 15 min.Smacznego
