Wykonanie
Maleńki, mocno
kokosowe pyszności, na niedzielny pochmurny poranek. Kawusia w kubeczku i kuleczka przed nami, po prostu niebo w buzi :)Małe, szybkie i pyszne, czego chcieć więcej :D

Składniki:200 g wiórek
kokosowychok. 100 g
masła roślinnego5 łyżek
cukru trzcinowego3 łyżki
mleka3
białkaWykonanie:
Masło, wraz z
mlekiem i
cukrem dokładnie rozpuścić nad parą, a następnie dodać wiórki dokładnie wymieszać i potrzymać chwile całość nad parą.Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.Następnie ubić dokładnie
białka na sztywno i dodać do wiórek. Dokładnie wymieszać.Następnie ręką nabierać równe porcje mieszanki i lepić z nich kuleczki. Każdą kłaść na brytfnkę wysmarowaną tłuszczem.Piec ok. 15 - 20 minut, aż nabiorą ładnego złotego koloru.Wyjąć na talerz i przestudzić.Smacznego :)