Wykonanie
Siedziałam w domciu i naszło nas na
ciasteczka, więc zajrzałam to tu, ta tam i skomponowałam te oto
ciasteczka. Wyszły pysznie. Mięciutkie, nie za słodkie i
śmietankowe. Najlepsze na drugi, trzeci dzień jak swoje odleżą, choć może być z tym kłopot :D.

Składniki:3 szklanki tortowej150 g
masła9 łyżek kremówki (36%)4 łyżki
miodułyżeczka
proszku do pieczeniacukier waniliowygarść (duża)
żurawinyWykonanie:
Mąkę przesiać z proszkiem, dodać
cukier waniliowy i wymieszać.
Masło pokroić w drobniejsze kawałki i dać do
mąki, posiekać nożem. Następnie dać
śmietankę i
miód, oraz
żurawinę. Zagnieść ciasto. nabierać ciasto w dłonie i robić nieduże kulki, układać na natłuszczoną blachę, a następnie lekko spłaszczyć widelcem.Piekarnik nastawić na 200 stopni i piec 20-25 minut.Smacznego :D