ßßß
Składniki:Farsz:mielone mięso wołowe - 300gramMielone mięso wieprzowe - 200gramposzatkowana cebula - 200grampieprz - 1 łyżeczkazimna woda - 1 łyżkaCiasto:mąka pszenna - 600 gramsól - szczyptaciepła woda ( ile mąka zabierze)
Wykonanie:Zmielone mięso jedno i drugie mieszamy razem z cebulą, pieprzem i solą i wodą, z mąki, soli i wody wyrabiamy cisto, rozwałkowujemy i szklanką wykrawamy kółka,dajemy farsz zlepiamy dwa przeciwległe końcepotem znowu przeciwne końce...zlepiamy tak do momentu, aż uzyskamy sakiewkę
Gotujemy w osolonej wodzie, gdy wypłyną - jeszcze tylko dwie minuty i są gotowe:) Nabijamy widelcem chinkali w ten koniuszek wystający - jedzenie ich zaczynamy od nadgryzienia, wypijamy rosołek( jest przepyszny) a potem zjadamy resztę.Smacznego