ßßß Cookit - przepis na Bagietka z mozzarellą i pomidorami

Bagietka z mozzarellą i pomidorami

nazwa

Wykonanie

Uwielbiam włoską kuchnię za jej prostotę i minimalizm. Wystarczy kilka składników by wyczarować pyszne co nieco. Dziś na kolację proponuję świeżą bagietkę, a na niej roszponka, mozzarella i pomidorki polane oliwą z oliwek i posypane solą morską. Idealna propozycja na szybką kolację we dwoje. Prosta a jednocześnie elegancka.
Składniki:
1 pszenna bagietka
3 łyżki majonezu
1 opakowanie sera mozzarella 125 g
4 podłużne pomidory
3 garści roszponki
2 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz
Wykonanie:
Bagietkę przekroić na pół, a następnie wzdłuż. Każdą część posmarować majonezem. Pomidory i roszponkę umyć. Osuszyć. Mozzarellę pokroić w plasterki, a następnie każdy plasterek przeciąć na pół. Na bagietce ułożyć roszponkę, a następnie na przemian mozzarellę i pomidorki. Całość posypać solą morską i świeżo zmielonym pieprzem. Polać po wierzchu oliwą z oliwek.
Źródło:http://smakowisko.pl/bagietka-z-mozzarella-i-pomidorami