Wykonanie
Poniższy przewodnik jest moim zupełnie subiektywnym rankingiem restauracji, w których jadałam i jadam. (Część pojawiających się tutaj recenzji publikowałam też na stronie Gastronauci.pl .) Z racji mojego byłego i obecnego miejsca zamieszkania, najwięcej będzie tu można znaleźć tawern z cudownej greckiej wyspy Thassos, a także zakopiańskich jadłodajni, co być może jakoś ułatwi odwiedzającym mój blog przyjezdnym odnalezienie się w gąszczu barów, karczm i restauracji, z których część nie powinna w ogóle być otwarta, a jednak… jest. Oprócz nich opisuję tu także te miejsca, w których zdarzyło mi się jadać i które uważam za warte wspomnienia. Polecam restauracje/bary pewne i sprawdzone (do dobrych często i chętnie wracam), odradzam zaś te, w których spotkało mnie kulinarne rozczarowanie. Wszystkie dotychczas opisane restauracje
pogru po wałam – kliknięcie poszczególnego miasta otworzy spis restauracji w danym miejscu wraz z
mapkami dojazdów.BIAŁOBRZEGI
GDYNIAKRAKÓWKROŚCIENKO NAD DUNAJCEMPODKOWA LEŚNAPOZNAŃSEROCKSOPOTWARSZAWAZAKOPANEZĄBGrecja – THASSOSWszystkim restauracjom przyznaję swoją subiektywną punktację – od jednego do
trzech jednopalników . Jest to łączne podsumowanie wszystkiego, co dla mnie w restauracji ważne. Oceniam zatem pod kątem: (przede wszystkim) smaku, świeżości potraw, klarownej wg mojej
wiedzy sytuacji w Sanepidzie, czystości lokalu oraz relacji: jakość i wielkość porcji – cena.odradzamnie rekomenduję, ale można zjeśćgwarantuję, że będzie pysznie!