Wykonanie
Trochę wspomnień z kilkoma słowami komentarza, czyli kolejna część kulinarnych migawek z mojego istagramowego
konta. Sama bardzo lubię wracać do zdjęć ze swojej galerii, bo jeden mały obraz potrafi pzywołać cały ciąg zdarzeń, odtworzyć atmosferę - jest po prostu bezcenne. Dlatego dalej
będę pstrykać, a Was zapraszam do przeglądania! :) Więcej oczywiście na Instagramie!






1. Listopad rozpoczęłam urodzinowo. Zrobiłam drugi w życiu tort, a
potem nawet i trzeci.2. Mrożone skarby, z których powstał sos do placuszków z
ricotty .3.
Herbata z
miodem i
pomarańczą, którą próbowałam ratować chore gardło.4. Smak dzieciństwa -
czekoladki lodowe, oczywiście trzymane w lodówce!5. Przysmak z mojego rodzinnego miasta - pasztecik z szczeciński, koniecznie z barszczykiem.6. Piegus pełen pysznych
bakalii (są tu nawet
daktyle przywiezione z Chorwacji)


Wyprawa do Wrocławia:1. Warsztaty fotografii kulinarnej2.
Krewetki już mi niestraszne - dzięki Karolino!




1. Książka kucharska do kolekcji, zdobyta w ostatniej chwili. Uff!2. Choinka, oczywiście żywa i oczywiście z mnóstwem
cukierków!3. Uwielbiam dekorowanie pierniczków !4. Rok zakończyłam domową degustacją cydrów.