ßßß





1. Listopad rozpoczęłam urodzinowo. Zrobiłam drugi w życiu tort, a potem nawet i trzeci.2. Mrożone skarby, z których powstał sos do placuszków z ricotty .3. Herbata z miodem i pomarańczą, którą próbowałam ratować chore gardło.4. Smak dzieciństwa - czekoladki lodowe, oczywiście trzymane w lodówce!5. Przysmak z mojego rodzinnego miasta - pasztecik z szczeciński, koniecznie z barszczykiem.6. Piegus pełen pysznych bakalii (są tu nawet daktyle przywiezione z Chorwacji)
Wyprawa do Wrocławia:1. Warsztaty fotografii kulinarnej2. Krewetki już mi niestraszne - dzięki Karolino!


1. Książka kucharska do kolekcji, zdobyta w ostatniej chwili. Uff!2. Choinka, oczywiście żywa i oczywiście z mnóstwem cukierków!3. Uwielbiam dekorowanie pierniczków !4. Rok zakończyłam domową degustacją cydrów.