ßßß
PRZEPIS:Składniki:450 g maki bezglutenowej do pieczenia chleba (jak na zdjęciu firmy Schneekoppe)50 g mąki gryczanej(bezglutenowej tzn. żeby nie była zanieczyszczona)1 opakowanie suszonych drożdżyokoło 50 ml oleju roślinnego3-4 łyżki nasion słonecznika3-4 łyzki pestek dyni3-4 łyżki siemienia lnianego450 ml wody1 łyżeczka soli
1. Mieszamy wszystkie suche składniki
2. dodajemy olej i wodę
3. Wszystko dokładnie mieszamy. Ciasto powinno być miękkie nie zbite, może się lekko przyklejać do ręki. Mokrym nożem lub łyżką oskrabujemy rękę z ciasta.
4. Moczymy rękę i wykładamy ciasto do blachy. Odstawiamy w cieple miejsce na co najmniej 45 minut.
5. Piekarnik nagrzewamy do 200 st.C i pieczemy chleb 55-60 minut...i GOTOWY :)