Deser lekki jak piórko, kruchy i delikatny, rozpływający się w ustach. Małe bezy z bitą śmietaną ozdobione owocami. Bardzo letni deser.Składniki:3 białka3/4 szkl cukru pudru (plus 1 łyżka do śmietany)1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej1 łyżeczka soku z cytryny1 szklanka śmietany kremówkiPrzygotowanie:Białka ubić na sztywną pianę, następnie po woli dosypywać cukier, skrobię i sok z cytryny.Piekarnik nagrzać do 150 C.Naszykować pergamin do pieczenia. Ubitą masę włożyć do rękawa cukierniczego (lub zwykłej torebki z niewielkim otworem) i zrobić małe, płaskie bezy na papierze.Piec ok godziny, zostawiając bezy do całkowitego wyschnięcia w suchym miejscu (najlepiej na całą noc).Śmietanę ubić z 1 łyżką cukru. Za pomocą szprycy nałożyć na każdą bezę i udekorować owocami.Smacznego :)