Wykonanie
magdallenamoja szkoła cierpliwości…Coś o mnie.GaleriaMożecie mnie znaleźć na Facebook`u : https://www.facebook.com/magdallenagotujeRSS13 lut
Składniki:1 i 1/2 szklanki
mąki pszennej razowej1 szklanka
maki pszennej1/4 kostki
drożdży1 łyżka
cukru1 łyżka
oliwy z oliwek1 płaska łyżka
soli3/4 szklanki ciepłej
wodyWykonanie:
Drożdże rozrabiamy z
wodą cukrem i łyżką
mąki pszennej, odstawiamy na ok 15 minut.
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy
sól i rozczyn, a na końcu w trakcie wyrabiania ciasta dodajemy
oliwę. Dokładnie wyrabiamy i i dzielimy na 3 „bułeczki”. Smarujemy je lekko
oliwą, aby nie wyschły, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia. Po czasie oczekiwania ciasto rozciągamy lub rozwałkowujemy i kładziemy na blachę. Smarujemy
sosem pomidorowym i dajemy co nam żołądek podpowiada:) Pieczemy w temperaturze ok. 200-220°C.SMACZNEGO!!!Dodaj komentarz