ßßß
            
        
Składniki:1 i 1/2 szklanki mąki pszennej razowej1 szklanka maki pszennej1/4 kostki drożdży1 łyżka cukru1 łyżka oliwy z oliwek1 płaska łyżka soli3/4 szklanki ciepłej wodyWykonanie:Drożdże rozrabiamy z wodą cukrem i łyżką mąki pszennej, odstawiamy na ok 15 minut. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy sól i rozczyn, a na końcu w trakcie wyrabiania ciasta dodajemy oliwę. Dokładnie wyrabiamy i i dzielimy na 3 „bułeczki”. Smarujemy je lekko oliwą, aby nie wyschły, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia. Po czasie oczekiwania ciasto rozciągamy lub rozwałkowujemy i kładziemy na blachę. Smarujemy sosem  pomidorowym i dajemy co nam żołądek podpowiada:) Pieczemy w temperaturze ok. 200-220°C.SMACZNEGO!!!Dodaj komentarz