ßßß
Czas przygotowania: ok. 20 min+2 godz. chłodzeniaSkładniki:1 opakowanie wafli250 g masła lub masła roślinnego1 żółtko4 łyzki cukru pudrucukier wanilinowy1 łyżka kawy3 łyżki kakao wedlowskiego2 krople aromatu waniliowegoPrzygotowanie:Masło utrzeć z żółtkiem i cukrem wanilinowym i cukrem pudrem na gładką masę. Stopniowo dodawać kakao i kawę, miksować do momentu połączenia się składników. Dodać aromat wanilinowy.Masą przełożyć wafle, pokroić blok waflowy na części i wstawić do lodówki na około 2 godziny.Informacje o M.Gotowanie jest moją pasją odkąd pamiętam, a czas spędzony w kuchni odpręża mnie i pozwala na realizację moich szalonych, kulinarnych pomysłów. Oprócz gotowania relaks zapewniają mi medyczne thrillery Robina Cooka i dreszczowce Cobena. Polscy autorzy? J.L. Wiśniewski i A.Sapkowski! Nie jestem singielką, więc pysznymi potrawami rozpieszczam mojego chłopaka. Jeszcze nigdy nie skarżył się na jakość moich wypieków i obiadów, więc... może i Wam przysmakują? :)Zobacz wszystkie wpisy, których autorem jest M. →