Wykonanie
Opublikowano 22 września 2012, autor: M.

Czas przygotowania: ok. 20 min+2 godz. chłodzeniaSkładniki:1 opakowanie
wafli250 g
masła lub
masła roślinnego1
żółtko4 łyzki
cukru pudrucukier wanilinowy1 łyżka
kawy3 łyżki
kakao wedlowskiego2 krople
aromatu waniliowegoPrzygotowanie:
Masło utrzeć z
żółtkiem i
cukrem wanilinowym i
cukrem pudrem na gładką masę. Stopniowo dodawać
kakao i
kawę, miksować do momentu połączenia się składników. Dodać aromat wanilinowy.Masą przełożyć
wafle, pokroić blok
waflowy na części i wstawić do lodówki na około 2 godziny.Informacje o M.Gotowanie jest moją pasją odkąd pamiętam, a czas spędzony w kuchni odpręża mnie i pozwala na realizację moich szalonych, kulinarnych pomysłów. Oprócz gotowania relaks zapewniają mi medyczne thrillery Robina Cooka i dreszczowce Cobena. Polscy autorzy? J.L. Wiśniewski i A.Sapkowski! Nie jestem singielką, więc pysznymi potrawami rozpieszczam mojego chłopaka. Jeszcze nigdy nie skarżył się na jakość moich wypieków i obiadów, więc... może i Wam przysmakują? :)Zobacz wszystkie wpisy, których autorem jest M. →