ßßß
Składniki (2 porcje)1 średni granat (około 400 g)1 i ¼ szklanki soku jabłkowego, najlepiej świeżo wyciśniętego0,5 szklanki mleka kokosowego2 łyżki skrobi z tapioki lub ziemniaczanej2 łyżki cukru kokosowego, palmowego lub ksylitoluPrzygotowanieOwoc granatu umyć, przekroić na pół i wyjąć pestki za pomocą łyżki, uważając, aby nie pochlapać sokiem ubrania. 1/4 szklanki soku jabłkowego wymieszać ze skrobią i cukrem lub ksylitolem. Szklankę soku jabłkowego i mleko kokosowe wymieszać. Dodać kuleczki granatu (1 łyżkę zostawić do dekoracji) i zagotować. Do gotującego się mleka z sokiem i granatem wlać roztwór ze skrobią i wymieszać. Zagotować, cały czas mieszając. Gdy tylko budyń zawrze, zdjąć z ognia. Można podawać od razu albo na zimno. Przed podaniem udekorować kuleczkami granatu.