Wykonanie
Pomysł na ciasto własny, ale powstał na bazie połączenia różnych przepisów. W rezultacie wyszło pyszne,
winne ciasto
wiśniowe.

SKŁADNIKI:Ciasto:
biszkopt jasny, przepis dowolny.Masa:pół kilograma
wiśni drylowanych ( świeże lub mrożone)trzy
kisiele wiśniowe słodzonejedna
galaraetka wiśniowa750 mil
soku wiśniowegopoł kostki
masłaWYKONANIE:Sok gotujemy odlewając pół szklanki do wymieszania
kisieli. Dodajemy do wrzątku, mieszamy. Do gorącego dodajemy szklankę zmiksowanych
wiśni. Całość rozdzielamy na połowę. Do jednej części dodajemy
masło i miksujemy z gorącą masą.


Upieczony
biszkopt przekroić na pół. Dodać masę bez
masła, na wierzch masa z
masłem. Na to
wiśnie oraz
galaretka. Ostudzić w lodówce.


SMACZNEGO