Wykonanie
Witajcie, wybaczcie dłuuuugą nieobecność, mam sporo smakołyków i sporo zaległości :)Wybaczcie. Więc nadrabiam, u mnie sezon róży jeszcze się nie zakończył. Zrobiłam ostatnio
konfiturę z róży i jeszcze mi troszkę tej róży zostało, zobaczymy co zrobię.
Tak więc
konfiturka róża była zrobiona z:5 garści
płatków róż3 kieliszki
wody2 szklanki
cukru1 łyżka
soku z cytrynyRóżę oczyszczamy w sposób podany we wcześniejszym
poście:
Cukier różany.Na patelni smażymy zblenederowane
płatki róży z
cukrem. Na sam koniec dodajemy sok ze świeżej
cytryny. Ok 10-15 min na małym ogniu, i dajemy do czystych słoików, zakręcamy i przewracamy do góry dnem na 30 min. Polecam.Smacznego, nadzienie jest pyszne do ciast i nadzienia do pączków.