ßßß Cookit - przepis na Kruche ciasteczka bez pieczenia

Kruche ciasteczka bez pieczenia

nazwa

Składniki

Wykonanie

Kru­che cia­steczka bez pie­cze­nia… w typowy spo­sób, czyli w pie­kar­niku. Ten pyszny sma­ko­łyk będzie nam wyra­stać i rumie­nić się wprost na patelni. Sma­kiem odro­binę pod­cho­dzą pod słod­kie pro­ziaki. Są prze­pyszne.
2 szklanki mąki,
1/2 szklanki cukru trzci­no­wego,
1/2 szklanki oleju rze­pa­ko­wego,
2 jajka (M-ki wystar­czą),
1 i 1/2 pła­skiej łyżeczki proszku do pie­cze­nia,
pół fla­ko­nika aro­matu mig­da­ło­wego,
kon­kretna garść rodzy­nek.
Wszyst­kie skład­niki dokład­nie łączymy i wyra­biamy na stol­nicy na dość zbite cia­sto. W razie potrzeby pod­sy­pu­jemy mąką. Roz­wał­ko­wu­jemy na gru­bość ok. 0,5 cm i wykra­wamy z niego nie­wiel­kie krążki, które sma­żymy na roz­grza­nej patelni (bez tłusz­czu i bez przy­kry­cia) po kilka minut z każ­dej strony. W tym cza­sie kru­che cia­steczka ład­nie sobie pęcz­nieją. Dobrze “usma­żone” powinny wyglą­dać tak jak na zdję­ciu.
Takie kru­che cia­steczka bez pie­cze­nia są bar­dzo aro­ma­tyczne i świet­nie nadają się na szybki deser. Smacz­nego!
Kru­che cia­steczka bez pie­cze­nia
Kru­che cia­steczka bez pie­cze­nia to sma­ko­łyk dla osób nie posia­da­ją­cych pie­kar­nika, albo chcą­cych spró­bo­wać cze­goś zupeł­nie nowego, o nie­ty­po­wym smaku. Są bar­dzo kru­che, deli­katne i lekko ziar­ni­ste w smaku. Dosko­nałe na pod­wie­czo­rek
Źródło:http://bombakaloryczna.pl/kruche-ciasteczka-bez-pieczenia