Wykonanie



Składniki:
czerwone wino wytrawne
Pomarańcze w
syropie ETERNO
Syrop cynamonowy ETERNO
przyprawy:
anyż (2 gwiazdki),
ziele angielskie (3ziarna),
goździki (5szt),
cynamon (szczypta),
przyprawa korzenna (płaska łyżeczka)

Przyrządzanie:przelać
wino do garnuszka, dodać cały słoik
pomarańczy w
syropie ETERNO (dodać wszystkie plastry
pomarańczy i wlać cały
syrop), 1/3 butelki
syropu cynamonowego ETERNO,
przyprawy. Doprowadzić
wino do wrzenia i od razu zestawić z kuchenki (nie gotować, bo stracimy cały smak i aromat!). Przelać do szklaneczek, przełożyć
pomarańcze (można je zjeść, są wspaniale nasączone
winem). Pić gorące!

Oczywiście przepis ten można dowolnie urozmaicać. My dodaliśmy
Cytrynki z
miodem - parę plasterków cytrynek i 3 łyżki
syropu. Proponuję dodać więcej
syropu jak
wino jest bardzo wytrawne, żeby było wystarczająco słodkie.Przepis tylko dla dorosłych:)Polecam wszystkim feriowiczom, idealny relaks po całodziennym szusowaniu na nartach!

Życzymy smacznego!