ßßß Cookit - przepis na FASOLKA MAMUT Z MIGDAŁAMI I OLEJEM SEZAMOWYM! PYSZNA!

FASOLKA MAMUT Z MIGDAŁAMI I OLEJEM SEZAMOWYM! PYSZNA!

nazwa

Wykonanie

Sezon na fasolkę w pełni, więc dzisiaj na stole ląduje fasolka Mamut. Zaprezentuję Wam mój ulubiony sposób na to warzywo tj. ugotowaną fasolkę podajemy z płatkami migdałowymi, solą morską i olejem sezamowym. Prawdziwa uczta dla podniebienia!
SKŁADNIKI dla 2 osób:
- 600 g fasolki MAMUT
- 2 łyżki płatków migdałowych
- 15 kropli oleju sezamowego
Fasolkę obieramy, odcinamy końcówki, wrzucamy do garnka z gotującą się osoloną wodą. Gotujemy do miękkości. W zależności od fasolki od 25 do 35 minut. Najlepiej przygotować ją al dente. Wyjmujemy na sito.
Przekładamy na talerze.
Posypujemy płatkami migdałowymi i skrapiamy olejem sezamowym (tego składnika nie zastępujcie niczym innym bo ma wyjątkowy smak, nadaje potrawie cały aromat).
Podajemy od razu.
Jak raz zrobicie będziecie często wracać do tej potrawy. Jest pyszna!
BUZIAKI!
;-)
ps. idealna propozycja na obiad lub kolację w wersji FIT, czyż nie? ;-))))
Miłego dnia!
Źródło:http://smykwkuchni.blogspot.com/2014/08/fasolka-mamut-z-migdaami-i-olejem.html