Wykonanie

Sezon na
fasolkę w pełni, więc dzisiaj na
stole ląduje
fasolka Mamut. Zaprezentuję Wam mój ulubiony sposób na to warzywo tj. ugotowaną
fasolkę podajemy z
płatkami migdałowymi,
solą morską i
olejem sezamowym. Prawdziwa uczta dla podniebienia!SKŁADNIKI dla 2 osób:- 600 g
fasolki MAMUT- 2 łyżki
płatków migdałowych- 15 kropli
oleju sezamowegoFasolkę obieramy, odcinamy końcówki, wrzucamy do garnka z gotującą się osoloną
wodą. Gotujemy do miękkości. W zależności od
fasolki od 25 do 35 minut. Najlepiej przygotować ją al dente. Wyjmujemy na sito.Przekładamy na talerze.Posypujemy
płatkami migdałowymi i skrapiamy
olejem sezamowym (tego składnika nie zastępujcie niczym innym bo ma wyjątkowy smak, nadaje potrawie cały aromat).Podajemy od razu.Jak raz zrobicie będziecie często wracać do tej potrawy. Jest pyszna!BUZIAKI!;-)ps. idealna propozycja na obiad lub kolację w wersji FIT, czyż nie? ;-))))

Miłego dnia!