Wykonanie
Akurat z mizerią zawsze miałam mały kłopot bo ja lubię mizerię na słodko tak jak robiła to zawsze moja mama i taki smak wyniosłam z domu, i w tej postaci
ogórki smakowały mi najbardziej, tym samym przypominały smak dzieciństwa, lecz mój K. wręcz przeciwnie u niego w domu
ogórki robiło się na słono, i te moje na słodko nie do końca mu odpowiadały, więc zawsze musiałam robić dwie różne miseczki. W końcu w drodze kompromisu, prób i błędów robię taką jak podaje poniżej i jest super, smakuje jednej i drugiej połówce ;-)składniki:100ml
śmietana 30%100ml
jogurt typu greckiego2 słodziki
sól do smaku
koperek na wierzch do przybrania
ogórki zielone 3 sztuki
Ogórki obieramy, na szatkownicy kroimy na plasterki. Plasterki mieszamy z
solą aby zmiękły po około 30 minutach, płukamy
ogórki. Zalewamy sosem z w/w składników, przybieramy
koperkiem.Gotowe!Smacznego!