ßßß Cookit - przepis na Grillowana polędwiczka wieprzowa LCLF

Grillowana polędwiczka wieprzowa LCLF

nazwa

Wykonanie

Składniki:
- 1 polędwiczka wieprzowa ok. 340 g (po wycięciu z błonek i tłuszczu)
- sos sojowy Tao Tao 20 ml
- czosnek kostka Knorr (cała 4 g)
- przyprawa do steku Kotanyi 5 g (łyżka)
- sól i pieprz
Polędwiczkę myjemy i oczyszczamy, następnie kroimy w około 1-cm plastry i rozbijamy dłonią. Solimy z jednej strony, a pieprzymy z obu stron. Skruszamy kostkę czosnkową, przyprawia my przyprawą do steku. Polewamy sosem sojowym. Chłodzimy w lodówce przez minimum 30 min. Rozgrzewamy grill elektryczny i grillujemy polędwiczkę z obu stron aż się ładnie zarumieni (ale nie za długo, aby nie wyschła!).
Składniki odżywcze w całości po upieczeniu (ok. 250 g)
Białko: 69,55 g
Węglowodany: 2 , 97 g
Tłuszcze: 15 , 29 g
Kcal: 419
Dla 1 porcji (ok 80 g):
Białko: 21,4 g
Węglowodany: 0 , 91 g
Tłuszcze: 4 , 7 g
Kcal: 129
Źródło:http://nienudnadieta.blox.pl/2013/10/Grillowana-poledwiczka-wieprzowa.html