Wykonanie
Składniki:- 1 polędwiczka wieprzowa ok. 340 g (po wycięciu z błonek i tłuszczu)-
sos sojowy Tao Tao 20 ml-
czosnek kostka Knorr (cała 4 g)-
przyprawa do
steku Kotanyi 5 g (łyżka)-
sól i
pieprzPolędwiczkę myjemy i oczyszczamy, następnie kroimy w około 1-cm plastry i rozbijamy dłonią. Solimy z jednej strony, a
pieprzymy z obu stron. Skruszamy kostkę
czosnkową,
przyprawia my
przyprawą do
steku. Polewamy
sosem sojowym. Chłodzimy w lodówce przez minimum 30 min. Rozgrzewamy grill elektryczny i grillujemy polędwiczkę z obu stron aż się ładnie zarumieni (ale nie za długo, aby nie wyschła!).
Składniki odżywcze w całości po upieczeniu (ok. 250 g)
Białko: 69,55 gWęglowodany: 2 , 97 gTłuszcze: 15 , 29 gKcal: 419Dla 1 porcji (ok 80 g):
Białko: 21,4 gWęglowodany: 0 , 91 gTłuszcze: 4 , 7 gKcal: 129