Wykonanie
Kolejny przepis na
chleb - tym razem dużo prostszy i bardzo szybki.Potrzebne składniki na małą blaszkę 20x20cm:- mielone
siemię lniane 40 g- 1
jajko- 1/3 płaskiej łyżeczki
soli- 1/3 płaskiej łyżeczki
proszku do pieczenia (ok. 2 g)- trochę słodziku w płynie- około 40 ml
wody przygotowanejPiekarnik nagrzewamy do 170°C. Małą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i spryskujemy Pam`em.I oto skomplikowany przepis: wszystkie składniki mieszamy razem widelcem! Masę przelewamy na papier do pieczenia, rozsmarowujemy równo na płasko i wkładamy do piekarnika na 15-17 minut i gotowe - w sam raz na śniadanie i kolacje :)Chlebek kroimy na kromki dowolnej wielkości i przechowujemy w szczelnym pojemniku.




Z podanych składników wyszło mi 95 g
chlebka, składniki odżywcze dla całości:
Białko: 14,66 gWęglowodany: 0 , 92 gTłuszcze: 21 , 84 gKcal: 282